Dopparedan´

God Jul på er allesammans!

Igår flängde jag som en tok fram o tillbaka i affärer, först gick jag ut med hunden till vårat utlämningsställe för paket, skulle hämta ut ett som farsan hade skickat. Sen hem o lämna jycken, tillbaka till centrum för o handla lite käk tills idag. Blev rätt mkt, iaf en hel pappkasse o som tur är tog jag en extra påse för halvvägs hem så gick pappkassen av på mitten o allt innehåll ramla ut på gatan. KUL! :/ så fick packa om allt i plastkassen, 30m längre fram så gick även den av på mitten, så fick springa hem o hämta en ny påse. Drygt!... 
 
Klädde på Wiggo o drog till stan, handlade en tröja till älskling o några öl till mig, skulle egentligen köpt en skjorta också men hittade ingen snygg.
  Gick förbi hemköp o handlade lite mer mat osv. innan jag o lillen åkte hem för o ha uppesittarkväll.

Just det, jag hjälpte en brevbärare med hans bil också, den hade fastnat i snön och för den goda gärningen blev man ju som sagt belönad med en helvetes hemfärd från affären med trasiga kassar :/ men de var det värt, för ingen annan stannade för o hjälpa den stackars karln som stod o slet som ett djur för o få loss bilen, han såg riktigt tacksam ut för att nån stannade o hjälpte honom. =)

Grattis till svärfar som fyllde år i förrgår! lite sent men bättre sent än aldrig :p hoppas din dag var trevlig! hipp hipp hurra hurra...


Snart blir det julgröt! ta hand om er!

Over and out!

Brutal tomtenissevisa så här i juletider!

Kommer ihåg att nångång då jag gick i mellanstadiet i plugget så hade jag en konstig lärare, han drog då den här ramsan när julen närmade sig! :s
  Bra mellanstadielärare eller vad? hehe


    TIO SMÅ TOMTENISSAR

Midvinternattens köld är svår.
Tio små tomtar i djupsnön går.
Rävsax gömd under skynke vitt
knipsar nisse av på mitt.
Livsanden snabbt för honom tryter,
snart i eget blod han flyter.

Nio små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste.
Istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomte ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar.
Åtta tomtars intresse den fångar.
Under stigande hunger fatet de nalkar,
en stackars tomte på kanten halkar.
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt,
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har
där sju små tomtar in sig tar.
Katten som bak dörren ruva,
slukar nisse med hull och luva.
Resterna av tomtehand
suger misse bort från tand.

Sex små tomtar mot julbordet ila,
snabbt dom uppför bordsben kila.
När sista nissen över kanten hasar,
han tappar greppet och nedåt rasar,
faller nedåt likt ett lod.
Mattan röd av tomteblod.

Tomtar fem i väldig iver,
springer runt, ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rätt på knivens egg.
Lilla nissen, stackars saten
rinner ut i sillsalaten.

Fyra tomtar har festat på sill
och nu de törsten sin släcka vill.
Mot glöggen de ilar i samlad tropp
och tar för sig av drycken i varsin kopp.
Ner faller nisse i glögghett hav.
Likt en skållad mandel hans skinn faller av.

Tre små tomtar i granen svingar
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära våga,
snart han står i ljusan låga,
doftar snart likt vidbränd stek.
Ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar omkring sig tittar
då en smällkaramell de hittar.
Nisse ner på den då hoppar,
men för detta den ej stoppar.
I tak, på golv, på gardin med frans
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn stiger upp i natten
för att kasta lite vatten.
Under husbonns tunga toffla,
nisse blir till krämig våffla.
Snön ligger vit lite här och var,
inte en jäkla tomte finns kvar.








Julstämning

För första gången på ungefär 11år så har man en äkta julgran. Jag stack ner till centrum o köpte en imorse, sen bar jag hem den och satte upp den. Christine fick klä granen.
 Nu har vi också de mesta av julmaten här, så bara till att börja laga julkrubb om några dagar :-)
Vi ska fira jul här hemma hos oss, älsklingens föräldrar o syrra kommer o firar med oss.

God Jul!



mmmmmmmmorrnmmmmmmorrn

Snart ska jag och Wiggo iväg till våra kompisar, Andreas o lilla William. Låta dom små busungarna leka lite, sen ut i det härliga vädret, soligt och massa snö är det här idag :)
  Ska ut o leta efter en julgran idag också, kul med äkta gran, det var längesen man hade. Blir till o pynta ikväll.

Var precis inne hos Wiggo och fick mig ett gott skratt, han hade virat in sig i sin himmelsäng hahaha han är rolig, min son :-)

      -Klicka för större bilder!


Ha en trevlig helg nu.


Mys

Igår natt så var Wiggo inte alls nöjd, han vaknade upp jätteledsen och ville inte somna om. Jag tog upp honom och gav honom välling, sen så satt vi i soffan och kollade på en skön serie på min dator "Arrested Development", Wiggo verkade gilla serien nästan lika mkt som jag hehe. 
  Efter att ha suttit o kollat ett tag så blev lillgrabben lite kinkig igen så vi satte oss på golvet o lekte med några leksaker ett tag. Men tillslut så dög inte ens leksakerna så då kom en yrvaken Stine ut från sovrummet och hjälpte till. Då bestämde sig Wiggo för att jäklas lite extra så han öppnade munnen och ut kom en kaskadspya, så det var bara till att bada lillskiten hehe

Efter badet så somnade han tillslut i min famn och låg där i 1-2 timmar medans jag låg i soffan o fortsatte se serien.
  Det var hur mysigt som helst, höra hans små andetag o höra nappljuden när han sög på den. Det var längesen Wiggo somnade i min famn, senast de hände så var han spädbarn.


Älskar dig Wiggo, det finns ingen finare än du! (K)


Harry Brown

Handling:
Harry Brown (Michael Caine) har, från sitt fönster,    
sett hur hans hemtrakter förvandlats till en
osäker miljö med droger, hot och misshandel.
När hans närmaste vän faller offer för denna
kriminalitet, beslutar han sig för att ta
saken i egna händer.


Såg nyss klart den här filmen! bra skådespelarinsatser, inte minst från den gamla legenden Caine som jag tyckte spelade sin roll hur bra som helst. Filmen är också snyggt filmad, om man nu bryr sig om sånt.
  Tycker det är hemskt att sånt här förekommer på så många platser världen över. Ungdomar som misshandlar, rånar och mördar enbart för nöjes skull. Vilken värld man lever i egentligen. Aja, filmen var väldigt bra.

4 av 5 pickadoller får den av moi.!




I huvudet på Wiggo!

Måjån måjån! har varit upp med pappa och lekt lite. Min boll jag fick i min julkalender häromdagen är jätterolig, den låter så roligt (fjång fjong, ungefär) :) sen så gillar jag kartongen den låg i, nästan lika mycket hihi.
  Börjar känna mig frisk nu också, inte lika många prickar kvar nu och min hosta och sura uppstötningar börjar försvinna de med. 
 
Efter att jag lekt ett tag på morgonen så blev jag nattad, sov nån timme innan jag vaknade o skrek på pappa att jag hade en rolig present till honom i min blöja. Så han fick byta och efter det så var det dags för lite lek igen, sen var det grötdax. Var riktigt hungrig o åt upp allt snabbt, blev trött igen efter gröten så nu ska jag sova o snutta nappen.

Hörs sen mina vänner!

PS. Vill bara visa en bild på när min farfar, bonusfarmor & gammelfarmor var o hälsade på och träffade mig för första gången. Dom var så glada över att träffa mig o dom var jättesnälla :-)


 

Jäkla djur!

Jag kan störa mig på dom, speciellt på Milton, han är en riktig bushund, otroligt ouppfostrad, men ändå så mysig, blir alltid så glad när man kommer hem, hoppar upp på en och vill slicka en i ansiktet o visa att han har saknat en, viftar på svansen så hårt o snabbt att jag ibland tror den ska flyga av eller gå ur led. :p Mille älskar att krypa in under mitt täcke när jag ska gå o lägga mig, han älskar att sno mat när man är ouppmärksam, älskar att ligga i ens knä o mysa in sig.
   När man är ute och går med honom så ska det luktas vid varje lyktstolpe, skällas eller busa med varje mötande hund och ibland även rulla sig i nån bajshög. Ja, ibland går han mig på nerverna, men så kommer han och lägger huvudet på mitt knä och tittar mig i ögonen med sina stora mörka och lite ledsamma ögon, då försvinner all irritation och jag känner bara att jag tycker så mycket om min hund...


Min katt är speciell hon med, så fort det kommer nån ny människa hit så är det precis som att man bara hittar på att man har en katt, för inte syns hon till då inte. Men sen så fort "främlingarna" har gett sig av, då kommer Zelda fram och stryker sig mot ens ben. Undrar varför hon är så skygg mot nytt folk, hon är oftast så mysig mot mig o Stine, ligger o spinner bredvid en i sängen och hoppar upp o tigger lite mat när man har tagit fram något som luktar gott.
 Sånt gillar hon. men hon är rätt så rädd för många saker, vet inte varför.

Aaa konstiga djur vi har ;p

(Klicka för att förstora bilderna)


    
          Mille                                             Wiggo & Mille                             Zelda

Promenad

Var ute på förmiddagen med Andreas, hans son och min hund Mille. Gick i skogen ett tag och sen hem till A, där drack vi kaffe o lirade lite UFC på hans Xbox, jag fick som vanligt tokmycket med stryk, men nån dag du Andreas, nån dag så kommer jag att äga dig på UFC, vänta du bara mohaha ;)
 
Efter att vi hade lirat ett tag så kom As fru hem, hon ställde sig o fixa käk på direkten, varm smörgåstårta som jag hade turen att få smaka. Fy s*tan så gott det var. Det var hönekaka, tonfisk, ananas, tomater o någon god sörja i :p de måste jag göra här hemma nån dag.
  Efter käket så fick jag lite mer stryk i UFC, sen fick jag nog o gick hem till min fru o sjukling. Han hade visst inte velat sova något medans jag var ute så jag matade honom med lite gröt, sen la jag honom i sin säng, pussade honom godnatt och han somna som en stock =)

Nu ska jag se på "Mamma till en mördare", vi hörs, ha en trevlig kväll!

I huvudet på Wiggo!

Godmorgon kompisar! här är det grått och regnigt idag, Usch. Men det gör inte så mycket, för jag är sjuk och kommer ändå bara vara inne och ha en ganska lugn dag.
  Igår så såg mamma och pappa massa små röda prickar på min kropp och huvud, ja, jag har fått vattkoppor. Det är inte roligt alls, de kliar och jag nyser och hostar massor och mår inte så värst bra, hoppas det går över fort.

Jag ligger här och undrar lite för mig själv, om jag inte ska försöka få in en ny gren till friidrotts VM, 100m kryp! jag tror att jag skulle kunna dominera i den grenen, så bra och snabbt jag har börjat ta mig fram nu =)

Nu har jag sugit i mig en hel flaska mjölkersättning och slaffsat i mig nästan en hel skål gröt, jag ÄLSKAR mat, börjar få en ölkagge som farsan nu hehe, blir trött efter maten så nu ska jag nanna kudden ett tag, ska bli skönt.

Hej så länge!

/Wiggo


PS. Så här trött ser jag ut efter maten. :)






hehe

Jag var nyss inne för att kolla hur det var med Wiggo, han har inte vaknat upp för att vilja ha mat på ett tag nu och jag saknade honom lite grann :p
  Och måste bara visa en bild på hur han låg i sin säng, haha vilken udda position. Såg inte allt för skönt ut :)

Flyttade honom såklart till en mer behaglig liggställning.






suck!

Idag har det inte hänt så mycket, Wiggo har fått vattkoppor och jag börjar bli sjuk jag med känns det som.
Wiggo spyr, dregglar och låter irriterad mer än vad han brukar göra, stackarn. Hoppas han blir frisk snart, ska till apoteket imorn och köpa något som gör att det kliar mindre på honom. Hoppas att det funkar bra, för det måste vara jobbigt för lillen när han inte kan klia...

                                                    

Min son, munfisarn!

GO´MÖRRA GO´MÖRRA!

Har varit uppe och lekt med Wiggo ett tag nu, han kryper fram snabbt som s*tan, måste verkligen hålla extra mycket koll på honom nu, för då när han kan ta sig fram hyffsat bra och snabbt så har jag märkt att han även älskar att hitta på hyss, som att dra i sladdar och försöka äta på dom, välta ner saker som står framme, som ett glas fullt med julmust tex.

Och han har kunnat göra små ljud med munnen ett ganska bra tag nu, men det har bara låtit som ett sött och oskyldigt litet fisljud. Nu dom senaste dagarna har han dock börjat testa gränserna på sina lungor på riktigt, får fram ett JÄKLA ljud, lååångt och högt! nu låter det inte så oskyldigt längre, snarare som en gubbfis, högt, smattrande och lite kladdigt och blött ljud. haha han är rolig, min son :-)

 


Law Abiding Citizen

En vanlig man vars fru och dotter mördas i deras eget hem, sätter en manipulativ hämndplan i verket när den ena gärningsmannen kommer lindrigt undan. Men hämnden innefattar inte bara mördaren, utan också åklagaren och hela rättssystemet . Oscarvinnaren Jamie Foxx möter Gerard Butler, en av Hollywoods just nu hetaste stjärnor, i denna täta och extremt smarta storthriller. "Law Abiding Citizen" har nerven, spänningen och tyngden för att bli en av 2009 års mest hyllade biofilmer!


Den här filmen var precis i min smak, högt tempo och en och annan brutal scen. Bra hämndfilm helt enkelt och nu när man själv har fru och barn så förstår jag verkligen huvudpersonens(Gerard Butler) lidande och reaktion. Skulle också ha velat göra något jävligt mot de som hade slaktat min familj, sen så kanske han tar ut svängarna lite väl mycket men vafan, han är ju i sorg hehe

3,5 av 5 i betyg får den av mig.




Oskyldigt dömd

Nu har vi käkat frukost, Wiggo har gått och lagt sig igen och nu ska vi dricka lite kaffe och kolla på några avsnitt av Oskyldigt dömd. Såg ett avsnitt på tvn igår och tyckte det verkade vara en bra serie. persbrandt är en cool snubbe hehe :)


I huvudet på Wiggo!

Gokväll! idag har jag åkt i min sköna vagn, pappa och farmor tog med mig till centrum, där dom köpte mat till mig, sen stannade dom vid fiket och köpte några bakelser till kaffet hemma.
  Farmor bär runt på mig hela tiden när hon är här och hälsar på. Hon är rolig, för hon pratar så kul med mig :)

Jag fick presenter idag också! ett par coola jeans, en häftig t-shirt och en rolig bok i plast.
 
Efter att jag blivit matad och pappa o farmor ätit klart så badade jag i min balja, då fick jag min nya bok att leka o plaska med. Jag älskar att bada, det är nog det roligaste jag vet.

Nu är det snart dax för mig att sova, nu är jag jättetrött. Men först krypa omkring lite.

Hejdå så länge.

/Wiggo

RSS 2.0